## QUEEN ELIZABETH'S GRAMMAR SCHOOL

The Green Road, Ashbourne, Derbyshire DE6 1EP

Tel: 01335 343 685 Email: enquiries@qegs.email Twitter: @qegs\_ashbourne

Web: www.queenelizabeths.derbyshire.sch.uk

Headteacher: Mr S Garrity Temporary Chair of Governors: Mr N Moore



Dear Parents, Carers and Students

## Year 10

Your child has received information in their form groups prior to today reference their timetable for Monday 15<sup>th</sup> July to Thursday 18<sup>th</sup> July, WOW week activities.

## Overview of week:

- Uniform on Monday
- QEGS PE Kit for rest of week (Tuesday, Wednesday and Thursday)

•

Students will register EVERY morning with their form tutor in the Hall for briefing on the day at 8:50am.

Each day students will take part in a carousel of activities and posters will be in the Hall each morning to remind each form groups of the rooming/activity timing. The school day will follow the new school day timing of four period this week:

08.50 - 09.05 - Form Time (15mins)

09.05 - 09.10 - Changeover (5mins)

09.10 - 10.25 - Period 1 (75mins)

10.25 - 10.45 - Break (20mins)

10.45 - 12:00 - Period 2 (75mins)

12:00 – 12:40 - Lunchtime (40mins)

12.40 - 13.55 - Period 3 (75mins)

13.55 - 14.05 - Break (10mins)

14.05 - 15.20 - Period 4 (75mins)

Students will experience the following during the four days; a range of workshops, activities and lessons with a focus on understanding themselves, their aspirations and their options post 16:

- Assessment centre activity delivered by JCB
- Mock interview conducted by a person from industry
- Employer talks on a range of industries
- Application and CV writing
- Teambuilding and communication delivered by members of the Army
- Personal budgeting
- Looking at labour market information and what jobs pay
- Launch of Unifrog we have purchased a new careers platform that will allow students to complete
  questionnaires to flag industries and careers that may suit them.
- Sixth Form taster session.

New date for Countdown to Success evening and Careers Fair will now take place on **Thursday 17**<sup>th</sup> **October 2024** – more information will follow in the autumn term.

Yours faithfully

Ms K Morgan

**Careers and Vocational Education Lead**